- 8. december 2020
- by Christian Svane
- 0 Synes godt om
- 0 / 5
- Sværhed: Let
-
Set1.276
Naya overhørte mor og far nævne ordet “hindbærsnitter”. Så nu skulle far og datter i køkkenet. Og hindbærsnitterne SKAL være lyserøde, far!
Lige om straks står den på hindbærsnitter i madkundskab. Og hindbærsnitter er en super mulighed for at introducere eleverne til mørdej.
Mørdej bruges som oftest til tærter, såvel madtærter som desserttærter. Det er et spørgsmål om tilsætning af sukker.
Hindbærsnitter
Christian SvaneForb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t
Retter Kage
Køkken Dansk, Sønderjysk kaffebord
Ingredienser
Mørdej
- 2 spsk vaniljesukker. Hvis du skal kræse for snitterne, bruger du en halv vaniljestang
- 125 g flormelis
- 150 g stuetempereret smør
- 300 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 æg
Fyld
- 200 g hindbærmarmelade
Glasur
- 250 g flormelis
- 2-3 spsk vand
- 1 dl hindbær- eller jordbærmarmelade. Giver hindbærsmag i glasuren. Kan undlades, hvis man er til den klassiske hvide.
- Lidt Krymmel eller frysetørret hindbær til at pynte hindbærsnitterne.
Sådan gør du
Mørdej
- Vaniljesukker, flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen.
- Tilsæt til sidst ægget og ælt dejen smidig og glat. Bare blive ved! Det skal nok samle sig.
- Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning.
- Del dejen i 2 dele.
- Rul dejen ud til 2 ens rektangel á ca. 20 x 30 cm på bagepapir. Det er vigtigt, at de er nogenlunde ens i form og størrelse, da den ene skal lægges oven på den anden.
- De to plader mørdej bages på i 11-12 minutter ved 190° varmluft.
- Stil dem til afkøling.
Fyld
- Når mørdejspladerne er afkølet, smøres den ene mørdejsplade med hindbærmarmeladen. Læg den anden plade forsigtigt oven på den anden plade med hindbærmarmeladen.
Glasur
- Rør flormelis, marmelade og vand sammen.
- Toppen stryges med tyk glasur og drysses straks med krymmel.
Tip til opskriften
Udskær til “snitter” med en skarp kniv, når glasuren har sat sig lidt.
En anderledes fremgangsmåde kan være at smøre hindbærsyltetøj på den ene ikke-bagte mørdejsbund for dernæst at lægge den anden ikke-bagte mørdejsbund oven på. Bag.
Så snart mørdejen er bagt, skæres den i snitter med en skarp kniv, da mørdejen stadig er blød, når den kommer ud af ovnen.
Stil til afkæling + lav glasur.
Velbekomme.