IMG 4793 scaled | Domestic Science
  • Set
    1.276

Naya overhørte mor og far nævne ordet “hindbærsnitter”. Så nu skulle far og datter i køkkenet. Og hindbærsnitterne SKAL være lyserøde, far!

Lige om straks står den på hindbærsnitter i madkundskab. Og hindbærsnitter er en super mulighed for at introducere eleverne til mørdej.

Mørdej bruges som oftest til tærter, såvel madtærter som desserttærter. Det er et spørgsmål om tilsætning af sukker.

Hindbaersnitter | Domestic Science

Hindbærsnitter

bcdf3bc420b266657198f66877a16a3e?s=30&d=mm&r=g | Domestic ScienceChristian Svane
Forb. tid 45 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 1 time
Retter Kage
Køkken Dansk, Sønderjysk kaffebord

Ingredienser
  

Mørdej

  • 2 spsk vaniljesukker. Hvis du skal kræse for snitterne, bruger du en halv vaniljestang
  • 125 g flormelis
  • 150 g stuetempereret smør
  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 æg

Fyld

  • 200 g hindbærmarmelade

Glasur

  • 250 g flormelis
  • 2-3 spsk vand
  • 1 dl hindbær- eller jordbærmarmelade. Giver hindbærsmag i glasuren. Kan undlades, hvis man er til den klassiske hvide.
  • Lidt Krymmel eller frysetørret hindbær til at pynte hindbærsnitterne.

Sådan gør du
 

Mørdej

  • Vaniljesukker, flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen.
  • Tilsæt til sidst ægget og ælt dejen smidig og glat. Bare blive ved! Det skal nok samle sig.
  • Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning.
  • Del dejen i 2 dele.
  • Rul dejen ud til 2 ens rektangel á ca. 20 x 30 cm  bagepapir. Det er vigtigt, at de er nogenlunde ens i form og størrelse, da den ene skal lægges oven på den anden.
  • De to plader mørdej bages på i 11-12 minutter ved 190° varmluft.
  • Stil dem til afkøling.

Fyld

  • Når mørdejspladerne er afkølet, smøres den ene mørdejsplade med hindbærmarmeladen. Læg den anden plade forsigtigt oven på den anden plade med hindbærmarmeladen.

Glasur

  • Rør flormelis, marmelade og vand sammen.
  • Toppen stryges med tyk glasur og drysses straks med krymmel.

Tip til opskriften

Udskær til “snitter” med en skarp kniv, når glasuren har sat sig lidt.
 
En anderledes fremgangsmåde kan være at smøre hindbærsyltetøj på den ene ikke-bagte mørdejsbund for dernæst at lægge den anden ikke-bagte mørdejsbund oven på. Bag.
Så snart mørdejen er bagt, skæres den i snitter med en skarp kniv, da mørdejen stadig er blød, når den kommer ud af ovnen.
Stil til afkæling + lav glasur.  

img 1253 | Domestic Science
Tilsæt til sidst ægget og ælt dejen smidig og glat. Bare blive ved! Det skal nok samle sig.

 

img 1254 | Domestic Science
Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning.

 

Velbekomme.

ingredienser

    Du vil måske også kunne lide